Bildegalleri

Kulturminnedagen 1997

Bilder fra den nasjonale kulturminnedagen i 1997. Dokumentasjonen på Rælingens kulturminne ble fraktet til Fet lenser. Deretter var vi med på den store paraden i Oslo, hvor dokumentene på kulturminner fra landets kommuner ble samlet foran rådhuset.

23 Photos

Kommunejubileet i 2004

Bilder fra Rælingen kommunes 75 årsjubileum i 2004. Historielaget laget en liten kopi av storrstakkene som før i tiden sto på Fautøya. Storr er gras som vokser på øyene i elva, og var et verdifullt bidrag til dyrefôr om vinteren. Stakkegaffelen som ble brukt til å få de siste storrfangene opp på stakken er Rælingen kommunes våpen.

25 Photos

Julemarked 2012

Ca 700 besøkende på julemarkedet i gnistrende flott vintervær

17 Photos

Bilder fra høstmarkedet og museumsdagene

I hovedbygningen kunne man se klær, sengetøy og andre tekstiler utstilt. I sengetøy var det mye av på Fjerdingby på begynnelsen av 1800-tallet. Verdiene av alle tekstilene nevnt i et skifte tilsvarer litt over 100.000 kroner i dagens verdi.

9 Photos

Spinning av ull sommeren 2012

Rundt bygdetunet og kirken ser dere sauer som beiter. Vi har fått to sekker ull fra Bård på nabogården. I sommer har vi kardet og spunnet denne ulla. Den første søndagen under høstmarkedet plantefarget Eva noe av det ferdige garnet. Her får dere bilder av hele prosessen.

12 Photos

Linbearbeiding

Bildene viser de ulike stadiene i bearbeidingen av linet frem til det kan spinnes.

12 Photos

Linåkeren sommer 2012

Arbeidet med linåkeren frem til vi begynner å berede det høstede linet.

Julemarked 2011

Noen utvalgte bilder fra julemarkedet 3. og 4. desember. Selv om ikke bildene viser det var det mange mennesker som besøkte bygdetunet.

26 Photos

Dugnad Høsten 2011

Her jobbes det med å klargjøre museeet til vinteren. Historielaget hadde dugnad og det er ikke bare å låse dørene. Masse arbeid skal gjøres, blandt annet skal skolesamlingen registreres.

24 Photos

Marked 2011

Noen bilder fra høstmarkedet på Bygdetunet lørdag 10. og søndag 11. september.

21 Photos

Ny gravhaug??

Etter en tur i landskapet er det mistanke om at det er funnet en ny gravhaug. Den ligger på en ravinerygg ca 200 meter nord for den som allerede er skiltet. Bilder og beskrivelse er sendt til arkeologer ved Akershus fylkeskommune. Arkeologene beskriver dette som spennende og vil komme på befaring.

19 Photos

Åpen dag 2011

Åpningen av Bygdetunet 5. juni 2011

66 Photos

Skolestua

Bilder fra skolestua i stabburet. Denne skolestua blir brukt i forbindelse med den kulturelle skolesekken

7 Photos

Dugnad april 2011

Det er alltid nok å gjøre på vårdugnaden. Lyst til å være med? Kontakt Lene Skovholt på post@ralingen-historielag.no eller Hans Kristian Halvorsen-Monsrud på sekretar@ralingen-historielag.no

Oppussing av kjøkkenkammerset

Da vi skulle legge om gulvet i kjøkkenkammerset, oppdaget vi råte i bunnstokkene. Arbeidet ble plutselig omfattende og komplisert. Nå er nytt og gammelt gulv snart på plass! Her er noen bilder fra arbeidene.

35 Photos

Kongeveien

Vandring langs Kongeveien i 2008

11 Photos