Frigjøringsjubileet 1945 – Tur til slippstedet i Enebakkskogene

Alf og Steinar

Alf og Steinar

Søndag 14. juni inviterer Sagelvas Venner  i samarbeid med Skedsmo Historielag, Rælingen Historielag, Enebakk Historielag, Lørenskog Historielag og Lillestrøm Historielag tur til stedet hvor Milorg i aprildagene 1945 mottok sitt flyslipp med 27 containere fulle av våpen og utstyr. Pga luftvernstillinger på Ekeberg og Kjeller kunne ikke RAF (det britiske Royal Air Force) sende flyene nær tettbygde strøk. Slippet med 27 containere ble derfor levert i fallskjermslipp på Kåterudmåsan i Enebakk. Milorgfolk fra Strømmen, Lillestrøm, Rælingen og Lørenskog måtte i løpet av to netter bære store mengder utstyr til et på forhånd utpekt skjulested ved Åmotdammens nordende. Noe ble også levert andre steder. Flere av containerne er fortsatt å finne på Kåterudmåsan.

Halifax mk3

Halifax mk3

Container

Container

 Vi samles kl. 12.00 ved krysset Byevegen/Nedre Rælingsveg, noen hundre meter forbi Fjeldsrud. På motsatt side går det inn en skogsbilvei der vi vil få låst opp bommen og vi kjører samlet en drøy kilometer på god skogsbilvei til en parkeringsplass. Fotturen inn til Kåterudmåsan tar ca en time. På veien passerer vi den idylliske Nordbysjøen.  Bruk godt fottøy.

Milorgs skjulesteder

Milorgs skjulesteder

 

 

Husk drikke, litt proviant og sitteunderlag.
Guider blir Alf Stefferud og Steinar Bunæs.

 

Dette innlegget ble publisert i Hva skjer nå. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>