Romerike rundt 1814

Romerike Historielag og Fortidsminneforeningens lokallag på Romerike ønsker deg velkommen til en åpen møteserie om

ROMERIKE RUNDT 1814

Tre onsdager i november kan du lære mer om bo-og byggeskikk, veier og samferdsel, mat og klær og om hvordan impulser utenfra påvirket romerikskulturen i tiden rundt 1814. Vi er stolte av å ha fått med landets ledende eksperter på de ulike temaene og gleder oss stort til det vi vet blir spennende og lærerike møter.

ONSDAG 12. NOVEMBER KL. 18.30-21.00

Jan Erik Horgen, etnolog og lokalhistoriker, Sørum kommune: Vegalangs over Romerike rundt 1814 – en tur gjennom kulturlandskapet lenge før ”kulturlandskap” var oppfunnet.

Arne Lie Christensen, etnolog, redaktør og forfatter: ”Lader oss leve tarvelig” – om tarvelighetsidealet blant embedsmenn og akademikere etter 1814.

ONSDAG 19. NOVEMBER KL. 18.30-21.00

Bente Engelsen, rådgiver i Riksarkivet: Historisk kokekunst og Riksarkivets historiske kokeklubb.

Bjørn Sverre Hol Haugen, konservator, ph.d.-stipendiat, Anno museum: Forfengelige menn og nesten nakne kvinner – drakt omkring 1814.

ONSDAG 26. NOVEMBER KL. 18.30-21.00

Lars Roede, arkitekt, forfatter og tidligere museumsdirektør, Oslo Museum: Byggeskikker i endring, arkitekturidealer fra den store verden sildrer ned til Romerike.

Foredragsserien er GRATIS og møtene holdes i Romerike Historielags hus, Vestvollvegen 56, Skedsmokorset – like ved Skedsmo kirke. Kaffespleis kr 50,- pr. kveld. Har du spørsmål kan du ta kontakt med Romerike Historielag tlf 63 87 88 90, rohist@online.no, eller Fortidsminneforeningen v/ Bente Arnesen, tlf 920 85 567, bia5@online.no.