RÆLINGEN HISTORIELAG

FESTMØTE/ÅRSMØTE i TRIVSELSSENTERET
Søndag 4. mai kl. 1800

Vanlige årsmøtesaker: Årsmelding, årsplan, regnskap/budsjett (som deles ut på møtet), nye vedtekter.

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må sendes styret senest en uke før.

Etter et kort årsmøte går vi over til vårt tradisjonelle festmøte:

Vi ser litt på de tre nasjonalsangene vi har hatt i Norge, historisk bakgrunn og hva disse sangene og et par andre kjente sanger kan fortelle oss. Vi synger i fellesskap under musikal ledelse av Tom Bengtson og Tore Borgen.

17. mai-feiringen har en lang og mangesidig historie, vi skal snakke litt om dette og også litt om flaggets historie.

Tradisjonen tro byr vi på spekemat, kaffe og kaker.

Utlodning.

Velkommen til en vårlig, nasjonalhistorisk allsangkveld!

Hilsen styret i Rælingen historielag.

Torgslaget

17. mai 1829 satte kong Karl Johan inn tropper for å hindre folk i Christiania i å feire nasjonaldagen

Årsprogram for historielaget og bygdetunet 2014

4. mai-Festmøte/årsmøte i Trivselssenteret kl. 18.00

1.juni-Sesongåpning av bygdetunet kl. 12.00-16.00

Kafe og minimarked. Seniorkoret og barnekoret deltar. Fortellerteater på kongeveien, det settes opp buss tilbake til bygdetunet.

8.juni-31.august-Åpent bygdetun hver søndag fra kl 12.00-16.00. Salg av kaffe og vafler.

16. august- Tur til Tjuvstuåsen, utsiktspunkt, bronsealderrøys og bygdeborg

6.og 7. 13.og14. september-Høstmarked og museumsdager fra kl. 12.00 til kl. 16.00

Husflid i svingen. Åpen landhandel med salg av grønnsaker, hjemmebakst med mere. Kafé

6. september er høstmarkedet og museumsdagene en del av et større kulturarrangement på bygdetunet i regi av kommunens kulturuke, «Den kulturelle markedsdagen» Programmet til dette arrangementet publiseres i løpet av sommeren.

30. november-Julemøte i menighetshuset kl 18.00

6.og 7. desember-«Jul i stua», barna lager julepynt og julebakst. Julemarked med husflid i Svingen, salg av julebakst og annet snacks i Landhandelen og kafé i menighetshuset. Kl. 12.00-16.00.

13. og 14. desember-markedet fortsetter.

Arrangementene vil bli nærmere annonsert både i pressen og på vår nettside www.ralingen-historielag.no. Der kan du og finne annet av historisk interesse.

Som medlem av Rælingen historielag er du automatisk medlem av Romerike historielag, som holder hus ved Skedsmo kirke og samordner virksomheten til 15 historielag på Romerike.

Sammen gir disse historielagene et bredt og variert tilbud som du kan benytte deg av. Det er også som medlem av Romerike historielag du mottar Skytilen.

Opplysninger om de ulike arrangementene finner du i Skytilen, og på Romerike historielags nettside.